2011. március 20., vasárnap

Mikor labadozo embert kell ellatni...

Azt hiszem,minden no titkolt felelme,hogy ferje beteg lesz....hat ha a ferj raadasul olasz,rettegjetek magyarok....ugy vettem eszre,az olasz meg rosszabban turi a betegseget mint a magyar....igy korhazbol kidobas utan mozgaskeptelenne valik,zoknihuzastol kezdve mindenhez a feleseg kell neki.Hat ha ez a nyomorult feleseg meg dolgozzon is kell a ferj helyett,akkor van am gond...felesegnek elo kell keszulnie legalabb 3 napra,hogy ferj ellassa a gyereket,mikozben az asszony dolgozik...mit tesz ilyenkor a feleseg?
Elso lehetoseg:teletomi a hutot felkesz etellel.
Masodik lehetoseg:teletomi a hutot kesz etellel.
Szerencsere ferj majdnem mindenevo,igy feleseg feltesz egy adag porkoltet,egy adag huslevest,es ragut foz a tesztahoz,ami mindig jol jon.
Jo feleseg mindig igy tesz.
Jo feleseg ahogy megtudta hogy olasz ferj munkakeptelenne valik ,bevasarol.friss hust vesz,amit befuszerezve lefagyaszt.adott esetben csirkecombot.
Jo feleseg,mivel ferj ehezik a korhazban,elokesziti a sajtos zsemlegombocokat,hogy vigye zsalyas vajjal leontve a korhazba.Emelle annyi gombocot gyart,hogy a fagyaszto is kap belole.
Tehat,ma vasarnap van.jo feleseg ebedre gombocokat foz,vacsorara lanyaval tejbepapit fog enni,azt apa ugyis utalja.
Holnap hetfo,ferj ebedre megsutheti a combokat,igy nem hal ehen.vacsorara megmelegiti a porkoltet,kenyeret sut meg a jo feleseg ma delutan hozza....
Kedden ebedre husleves,bele tortellini,a fagyasztobol,igazi hazi keszitesu.Vacsorara a bepacolt a husszeleteket suti ki ferj a feleseg tavolleteben,melle salata.
Szerdan ebedre ragus tesztat talan egyedul is sikerul labadozo ferjnek elkesziteni....a ragu mar kesz van.Szerdan vacsorara kilepunk a mindennapokbol,es fagyasztott kesz etel lesz talalva.....sofficini,azt ugyis kisuti a fritu.
Csutortokon ismet gomboc lesz,a fagyasztoban varja a felhasznalast,de mikor ferj ekkor talan mar jobban lesz,majd csinal hozza tejszines sajtszoszt.Es csutortok este elkeszithet egy gombas tesztat is.A gombat elorelato feleseg mar holnap raero fel orajaban elo fogja kesziteni es fazekastol a fagyasztoba tenni,nehogy a ferj azert telefonaljon,hol talal fazekat....igy majd csak a tejszint kell hozza adnia.

egyenlore ennyi,egy par kepet tudtam csak az elokeszuletekrol mellekelni,tevekenysegem kozben sajnos nem ertem ra fotozgatni.....idom szorit,menni kell latogatni is...





A csirke nagyon egyszeru,fuszersoval ,paprikaval ,borssal megszorva,majd olivaolajjal meglocsolva...
a gombocok receptje sem bonyolult,gyorsan leirom nektek.
Maradek pekarubol konnyen keszitheto.A kenyerfelet apro felxfel centis kockakra vagjuk,rautunk egy tojast,meglocsoljuk tejjel,amennyit felvesz,tehat lassan adagoljunk,mert elleneben adhatunk majd hozza zsemlemorzsat....3 dionyi vajon megparolunk voroshagymat,hozzaadjuk,majd petrezselyemzoldjet aprora vagva,soval,borssal izesitjuk,majd hozzaadjuk az aprora vagott sajtot.Ne mozzarellat,azzal nem lesz jo,tulsagosan elolvad,illetve kiolvad belole fozes kozben.egy jol gyurhato masszat kell kapnunk,amibol ovalis gombocokat formazunk.sos,forro vizbe dobaljuk oket es kb 10 percig fozzuk.Utana zsalyas vajjal vagy tejszines sajtszosszal talaljuk,parmezannal megszorva.

4 megjegyzés:

  1. egészen jó ötleteket adtál! köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. na akkor majd elmesélem én, hogy tesz a rossz féleség:)

    Csók,
    ÁghIca

    VálaszTörlés
  3. Ez a zsemlegombóc felkeltette az érdeklődésem! A napokban ki is próbálom a szüleimen. Köszönet érte! Maradok tisztelettel,
    Ica

    VálaszTörlés
  4. Helló lányok! Élvezet olvasni a blogotokat, de nagyon jó lenne, ha külön szerzőkként regisztálnátok fel, mert így minden írás hármótok neve alatt jelenik meg, pedig úgy szeretném tudni melyik bejegyzés kihez köthető!

    VálaszTörlés