2011. március 8., kedd

Brokkolis fettuccini (szélesmetélt)

Mivel magyar ember lánya nem dob ki semmit,igy felhasználando nyersanyagokat felhasználunk.Maradt egy süteményezésből 4 db tojásfehérjém....átrágtam magam a neten,de nem akartam édességet meg süteményt csinálni,mivel az már ott figyelt a hütöben.a végén sikrült egy igen eccerü de naccerü recit fognom.Aszongya 1:2 arányban a liszttel tésztát gyurunk.Ez annyit jelent,hogy 125 gramm fehérjéhez 25ö gramm lisztet baszunk oda,illetve a kettőt együtt bele a turmixba,és addig kevertetjük,mig egy csinos golyot nem kapunk.Utana foliába tekerve pihentetjük kicsit,mivel igencsak elfáradt a pörgésben......utána,ha izmosak vagyunk,akkor nyujtofával kinyujtjuk,ha nem vagyunk izmosak,akkor elövesszük a dobozbol a nyujto-vágo gépünket,a 6-os fokozaton szépen kinyujtjuk,majd hagyjuk kicsit száradni,utána a fettuccine szeletelővel vágjuk.Ezek után vizet forralunk,teszünk bele kicsike sot,és kifőzzük a tésztánkat.Ma én brokkolis szoszt csináltam hozzá,kevés olajban megpároljuk a rozsákat,izesitjük,ki mit szeret alapon,minden mehet bele,so,bors,szerecsen,husleveskocka,ami belefér,csak a fantáziánk meg az anyaghiány szabhat határt.....leszürjük a tésztát kb 6 perc után összekeverjük a brokkolis löttyel és lehet zabálni.
( a tészta valahogy igy néz ki,csak most épp fehér,nem zöld)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése