2011. március 17., csütörtök

Rakott krumpli olaszosan

Mivel magyarosan elkeszitve be van tiltva a tejfol es kolbasztartalom miatt....eddig is tudtuk,hogy az olaszok semmit nem fogtak fel abbol,hogy mi a jo.....egyszoval,modositani kellett a receptet.
Hozzavalok,illetve hozza nem valok:
-krumpli 7 db.de lehet tobb is,attol fugg mekkorak,meg hanyan esznek
-tojas 10 db...sok,tudom,de mivel romabol utazott hozzank,szalmonella meg egyebek miatt jobbnak lattam mielobb megfozni oket
-fozotejszin 2 dl
-virsli 3 par...ez megint sok,de lanyom a tojast meg a virslit eszi csak meg mindebbol
-scalogno 1 db...ez a fokhagyma es voroshagyma keresztezesebol szuletik
-pirospaprika

Lassunk hozza a kesziteshez.A krumplit meg a tojast annyi vizbe tesszuk folni,amennyi ellepi.en egyutt fozom oket,igy sporolok egy fazekmosogatast.sos vizbe tesszuk!!!
Egy masik fazekban megparoljuk a hagymat,teszunk bele pirospaprikat,es a karikakra vagott virslit.Porkolnek hosszu level keszitjuk el.
Mikor megfott a krumplink,addigra a tojas mar reg megfott,nem kell aggodni,akkor hideg viz alatt lehutjuk es megpucoljuk oket.Karikakra vagjuk,majd elkezdjuk lerakni retegesen a tepsibe.
alulra porkoltle,ra egy sor krumpli,egy sor tojas es virsli,majd ujra krumpli.Ezutan a porkoltszaftot elkeverjuk a tejszinnel es pofan boritjuk az egesz tepsinyi cuccot.170 fokon kb 40 percig sutjuk,vagy addig,mig ugy gondoljuk,megsult.







Termeszetesen,akinek ferje megeszi a kolbaszt es a tejfolt,az tehet bele kolbaszt es a tejszin helyett tejfolt is hasznalhat.amugy lehet gazdagitani kidobasra megerett sajttal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése