2011. március 19., szombat

Ananaszos desszert,sutemeny,kinek mi esik jol

Na szoval ez egy edesseg,amit szivesen megeszek otthon,mikor sikerul beesnem egy cukraszdaba...receptjet soha nem kerdeztem,valahogy nem erdekelt a gondolat,hogy megcsinaljam......egesz addig,mikor valami istentelen vagy tort ram,hogy en ilyet akarok enni....beirtam a szaros googleba,nem talalt semmi hasonlot sem ahhoz,amit en akartam....eloszedtem az osszes porosodo receptgyujtemenyemet.....semmi...ekkor mar az ajulas szelen alltam a kivanossagtol.Kozben,gondolkoztam,ok,beerem en valami mas ananaszos sutivel is...van egy jo kis 400 forintos sutemenyes konyvem,keresem az A betuseknel...es lass csodat egy ilyesmire talalok.Nem hiszek a szememnek..valahogy hasonlit is ra...
Ezt a sutit csak akkor kezdd el kesziteni,ha van otthon ananaszod!!!!!!!!!!!!!!!!!A sima konzerv tokeletes.
Teszta:25 dkg liszt,2 kanal joghurt,2 kanal cukor,18 deka vaj,2 tojassarga,1 sutopor jol osszedolgozod,kinyujtod,majd akkora karikakat szaggatsz mint az ananasz-szeletek.Lerakod a sutopapirral belelt lemezre,egy teszta,ra lekvar,en cseresznyelekvarral csinaltam,ra az ananasz,megint lekvar,karika teszta.Igy az osszseset.utana elore melegitett sutoben addig sutod mig megpirul a teteje.Kozben neha igazgatni kell,legalabbis az enyemek csuszkaltak ide oda...de sutes utan frankon osszeallitottam a tornyokat.Ezek utan olvasztott csokival leontod.En mindig csokoladet hasznalok,tablasat,et vagy tejcsoki,teljesen mindegy,mikroban olvasztom fel,vajat nem teszek bele...amugy kb egy oranyi ido kell,hogy a sutin megdermedjen a csokolade,de az edesseg fogyasztasat ajanlom masnapra tenni,akkor sokkal finomabb,osszeernek az izek.Es a csoki is teljesen kifagy,egyszoval fantasztikus,meg finnyas ferjem szerint is.









2 megjegyzés: