2011. március 8., kedd

Tejbepapi

Na ez nem arrol szol,hogy apát tejben-vajban fürösztjük,hanem arrol,hogy lehet gyorsan táplálo étellel betömni a gyerek - és felnőttszájat.Amire szükségünk van:
1 db fazék vagy lábos,amelyiket szimpibbnek találjuk
1 db kézi habverő....jo ha van,igy talán nem lesz csomos
tej
dara
cukor

Feltesszük melegedni a tejet,mikor el kezd majdnem forrni,folyamatos keverés mellett hullatjuk bele a darát.....főzögetjük egy ideig,ha szerencsénk van,az állaga pont jo lesz.Ha nincs szerencsénk,a következő modon segithetünk rajta.
1.adunk hozzá hideg tejet,hogy higabb legyen
2.várunk,hogy hüljön,igy elöbb-utobb sürübb lesz

Tányérba tesszük,már ha nem kivánunk edényt sporolni ,mert ebben az esetben a lábasbol is ehetjük.
Vastagon megszorjuk kakaoval,kanállal fogyasztjuk.

4 megjegyzés:

  1. Férjem kedvence.

    Megjegyzem, pontatlanok az adagok. Tej és dara?! Na de mennyi?! Gondolatban a fejemet vakarva nézek elgondolkodva egy tehénre, a malomrol nem is beszélve, melyikböl mennyit vegyek?!
    Egyàltalàn, az emberiséggel egyidös a kérdés maga, milyen is egy fajtiszta tejbepapi àllaga?? Van neki egyàltalàn? Ti hogy szeretitek? A kakaora ne térjünk ki, az màr egzotikus téma.

    Orsi

    VálaszTörlés
  2. adagolás éhségtől függő...1 db gyerek és 1 db anya adagja kb fél lityo tej....dara izlésre bizva.Mi elég higan szeretjük,de apám a betondarát szerette.abban megállt a lábán a kanál.

    VálaszTörlés
  3. Mifelénk speciális módon készül a tejbepapi. Tej egyáltalán nincs benne, helyette húslevesbe öntik a darát. És kakaót is ritkán szórnak rá. Azt parmezánnal helyettesítik. Ránézésre és állagra viszont kiköpött magyar tejbepapi. Hol sűrűbb, hol hígabb. Az enyém viszont mindig egyformán csomós, ha tejjel, ha levessel készítem.
    Csók
    Ica

    VálaszTörlés
  4. Azert kell habverot hasznalni,azzal nem lesz csomos...talan.

    VálaszTörlés