Na ez nem arrol szol,hogy apát tejben-vajban fürösztjük,hanem arrol,hogy lehet gyorsan táplálo étellel betömni a gyerek - és felnőttszájat.Amire szükségünk van:
1 db fazék vagy lábos,amelyiket szimpibbnek találjuk
1 db kézi habverő....jo ha van,igy talán nem lesz csomos
tej
dara
cukor
Feltesszük melegedni a tejet,mikor el kezd majdnem forrni,folyamatos keverés mellett hullatjuk bele a darát.....főzögetjük egy ideig,ha szerencsénk van,az állaga pont jo lesz.Ha nincs szerencsénk,a következő modon segithetünk rajta.
1.adunk hozzá hideg tejet,hogy higabb legyen
2.várunk,hogy hüljön,igy elöbb-utobb sürübb lesz
Tányérba tesszük,már ha nem kivánunk edényt sporolni ,mert ebben az esetben a lábasbol is ehetjük.
Vastagon megszorjuk kakaoval,kanállal fogyasztjuk.
Férjem kedvence.
VálaszTörlésMegjegyzem, pontatlanok az adagok. Tej és dara?! Na de mennyi?! Gondolatban a fejemet vakarva nézek elgondolkodva egy tehénre, a malomrol nem is beszélve, melyikböl mennyit vegyek?!
Egyàltalàn, az emberiséggel egyidös a kérdés maga, milyen is egy fajtiszta tejbepapi àllaga?? Van neki egyàltalàn? Ti hogy szeretitek? A kakaora ne térjünk ki, az màr egzotikus téma.
Orsi
adagolás éhségtől függő...1 db gyerek és 1 db anya adagja kb fél lityo tej....dara izlésre bizva.Mi elég higan szeretjük,de apám a betondarát szerette.abban megállt a lábán a kanál.
VálaszTörlésMifelénk speciális módon készül a tejbepapi. Tej egyáltalán nincs benne, helyette húslevesbe öntik a darát. És kakaót is ritkán szórnak rá. Azt parmezánnal helyettesítik. Ránézésre és állagra viszont kiköpött magyar tejbepapi. Hol sűrűbb, hol hígabb. Az enyém viszont mindig egyformán csomós, ha tejjel, ha levessel készítem.
VálaszTörlésCsók
Ica
Azert kell habverot hasznalni,azzal nem lesz csomos...talan.
VálaszTörlés