2011. március 8., kedd

Krumplipüré ravaszan

Aki nem tudná,annak elmesélem a titkot.A krumplipüré gyorsabban készithető,mint bárki gondolná.A krumplit héjastol megfőzzük,sos vizben,nem árt,ha ellepi....mikor simán belebökjük a villát,akkor kicsit lehűtjük hideg viz alatt.Leszáritjuk,majd héjastol,mindenestől beletesszük a krumplinyomoba.ami jobb,ha szögletes,a kör alaku szart nem ér.Átnyomjuk,és lássatok csodát,a héja nem préselődik át a lyukakon.Ezután beledobunk egy adag vajat,egy decinyi forro tejet,sot,szerecsent,borsot,1 db tojást ,habverővel jol kikeverjük,melegen ,köretként fogyasztjuk.
Probáljátok ki,a trükk tényleg müködik,megsporolhatjuk a krumplipucolás undorito nyügjét....

2 megjegyzés:

  1. Most mér kell izélni? Mert az én burgonyapürém, amit elétek vágtam, ehetetlen volt?

    (ica)

    VálaszTörlés
  2. nem,finom volt.csak eszembe jutott ez a trukk,amit egy hettel ezelott tanultam

    VálaszTörlés