Valaszolnom kell az elozo bejegyzesre,ezt nem lehet buntetlenul elnezni....egy igazi olasz igen,szereti ,megissza a kotyogos kavet.....de legjobban a barban keszult eszpresszot szereti.Egy igazi magyar feleseg meg megszereti az igazi olasz presszokavet.....nem ugy,mint Ica baratnom,de o klinikai eset....
visszaterve a KV-ra,mi a barban keszult igazi rovid eszpresszot szeretjuk,es mivel nem dolgozunk minden nap,muszaj volt egy kavefozesre alkalmas jo keszuleket beszerezni.....Mokona,a csalad 4. tagja.A biztonsag kedveert amugy kettot vettunk,egyikuk magyarorszagon dolgozik edesanyam haztartasaban,es szeretettel var minket.....visszaterve a kavera.Eloszor is megvesszuk a mokonat,ami eleg turheto arral bir,99 euroert vettuk,tehat tul lehet elni,sot,egy jo kave ennyit meger.....ezek utan elkezdjuk keresgelni az igazan jo kave kevereket.Porban is vannak jok,de mi ugye kenyelmesek vagyunk es az ugynevezett cialda-t hasznaljuk.Ez egy papirba paszirozott vakumosan zarolt tasak.sok penz es idokidobas utan biztos megtalaljuk az izlesunknek megfelelo kevereket,ketsegem nincs.mi megtalaltuk,es altalaban minimum 900 darab cialdat veszunk,nehogy elfogyjon....ja,meg igy olcsobb a beszerzese is.Ezutan megmutatom fotosorozattal,hogy keszitunk egy jo kavet.Idoben pontosan egy percig tart.Lenyeg,hogy ne felejtsuk el bekapcsolni a mokonat,anelkul KV nem szuletik....
|
mokona |
|
csomagolt cialda |
|
cialda kinyitva |
|
cialda behelyezese a karba |
|
kar gepbe helyezese majd egy csesze elhelyezese |
|
igy nez ki egy igazi eszpresszo kremmel a tetejen |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése