2011. március 26., szombat

Hussal toltott padlizsan

mivel a csalad ketharmada alszik,en ,a maradek egyharmad meg eppen varom,hogy megsuljon a piskotam,gondoltam megterhellek titeket a tegnapi vacsorank receptjevel.
hozzavalok.
padlizsan(fejenket egy)
kb 400 gramm daralt hus
2 dl tej
szaraz kenyer
so,bors,vegeta
1 tojas

Eloszor is megmossuk ,kettebe vagjuk,majd kiuritjuk es megsozzuk a padlizsant,kb fel orat igy hagyjuk,a so elveszi a kesernyes izet.Ezutan kiontjuk a levet,amit a so termelt.




Amig a soval azik,addig elkeszitjuk a tolteleket.a szaraz kenyeret meglocsoljuk annyi tejjel,amennyit ugy vesz fel,hogy ne azzon,hozzaadjuk a tojast,a hust,a fuszereket,lehet tenni bele hagymat is es reszelt sajtot,minel tobb minden van benne annal finomabb lesz.






Jol osszedolgozzuk,majd megtoltjuk a padlizsanokat,keves olajjal meglocsoljuk es kb 45  percig 170 fokon sutjuk.az enyem kicsit elegett,mivbel kozben beteget is apoltam,hagyjuk.......
Talalhatjuk salataval,az illik hozza a legjobban.Mi tegnap piritos kenyerrel ettuk.



Termeszetesen minel tobb kenyeret adtok hozza,annal lazabb lesz a toltelek.
nekem maradt ki a toltelekbol,ezt is felhasznaltam a mai ebedhez.
Keves olajon 250 gramm paradicsomot (darabolt) vegetaval osszeparoltam,majd beledobaltam az apro husgombocokat amiket a toltelekbol keszitettem.Kb 1 ora fozes,es egy tokeletes tesztaszosz az eredmeny.Fuszerezni igazan nem szukseges,mivel a tolteleket fuszereztuk,izles szerint sozhatjuk egy kicsit.


1 megjegyzés: