Na,aki most azt mondja,olyan nem letezik,az tanulhat.Egyik fo felelmem a szalmonella,ugyhogy szinte soha nem merek enni tiramisut,csak azt,amit en csinalok .....mivel pasztorozott tojast rohadtul nem lehet boltban venni,en meg neki nem allok pasztorozni,igy keresgeltem,mig sikerult kikiserletezni,hogy lehet nagyon fini utanzatot kesziteni.
Hozzavalok
2 kave
250 gramm mascarpone
100 gramm tejszin
kakopor
rumaroma
porcukor
babapiskota
Lefozunk 2 adag,jo hosszu kavet.Beletesszuk a rumaromat.Gyorsan beleforgatjuk a babapiskotakat,amiket egy tal vagy talka aljaba helyezunk szorosan egymas melle.Habba verjuk a tejszint a porcukorral,belekeverjuk a mascarponet,addig kavargatjuk,mig egy kremszeru masszat nem kapunk.A masszaval befedjuk,majd megszorjuk kakaoporral.nem nesquikkel,hanem az igazi keseru kakaoval.Hutobe tesszuk,es hidegen kiskanallal talaljuk.Amugy kb 2 napig nagyon jol elall,tehat ha vendegeket varsz,mar elozo nap elkeszitheted,attol csak finomabb lesz.Es hidegebb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése