Hozzávalók: 1 kakaós és 1 fehér piskóta, mindkét fajta kettévágva, tehát összesen 4 lap, a sakk motívum készítése az első képen látható.
Én most az Orosz Kémtorta krémjével töltöttem, majd tejszínhabbal vontam be, de szívem szerint csokoládéganét használtam volna töltelékként, csak a toszkán jobban szereti a világos krémeket.
Ennél a tortánál - a pepita minta miatt - természetesen a piskóta dominál, nem a krém.
kitálalta ÁghIca
Tipp a körök kivágásához:
Ajánlatos egy papíron a kisült piskótával megegyező méretű kört rajzolni, majd akár egy körző segítségével nagyjából a lapok magasságával azonos méretű körcsíkokat rajzolni. Ha ez megvan, ki lehet vágni a körcsíkokat, ezeket ráhelyezni a tortalapokra, körbevágni.
Profi cukrászoknak vannak ilyen óriási "pogácsaszaggatóik", azzal persze könnyebb. De hol van abban a kihívás?
Tehát, ha kb. 3 cm. magasak a lapjaid, igyekezz kb. 3 centis körcsíkokat kivágni. Ha kicsit nagyobb, vagy kisebb, az persze nem gond.
Nagyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésKöszi, Csiperke!
VálaszTörlésegyre ugyesebb vagy baratosnem!!!
VálaszTörlésMilyen király lett a díszítés is!!
VálaszTörlésKöszi, köszi, túl kedvesek vagytok!
VálaszTörlés