2011. április 2., szombat

Túrógombóc - A torkosság


A nosalty-n találtam ezt a receptet, és nagyon jó, rajtam kívül szinte senki sem tudja elrontani

Hozzávalók:

5oo g túró (természetesen rendes magyar túró, nem az a pocsék ricotta)
5 kanál búzadara
1 kanál cukor
2 tojás
csipet só

Összedolgozzuk a belevalókat, hűtőben pihentetjük.( nem szükséges fél éjszakán át ).
Megformázzuk a gombócokat, majd forró, sós vízben kb. 1o percig főzzük.
Pirított zsemlemorzsába forgatjuk, cukros tejföllel, ízlés szerint fahéjjal kínáljuk.
Jóízűen fogyasztjuk, a "Torkosság" című főbűnt gondosan járjuk körül.

Levesrajongók fogyasztás előtt ugorjanak be Zitához egy jó kis Frankfurti levesre!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése