Hozzávalók:
a kevert tésztához: 25 dkg sütőporral kevert liszt, ( vagy 23 dkg liszt + 2/3 zacskó sütőpor) 23 dkg cukor, 17 dkg vaj vagy margarin, 1 citrom leve és annyi tej, hogy összesen o.7 dl folyadékot kapjunk, 4 tojás, egy citrom leszerelt héja, 1-2 evőkanálnyi kandírozott citromdarabka
A cukrot, a vajat, a tojássárgákat habosra keverem, hozzáadom a citromhéjat, a lisztet, a citromlét, tejet, a kandírozott citromot, végül beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét.
16o fokon tűpróbáig sütöm.
Nem tudok időt mondani, függ a tepsi méretétől is. Inkább alacsonyabb hőfokon süssük hosszabb ideig, különben könnyen szalonnás marad belül a tészta!
Krém:
25 dkg túró, 25 dkg ricotta ( nyugodtan lehet a ricotta helyett is túrót használni, csak én spórolok a finom magyar túrómmal ), reszelt citromhéj
4 dl tej, 1 csomag vaníliás puding, 4 kanál cukor (igen, tudom, mindent ezzel a pudingos trutyival dúsítok)
megfőzzük a pudingos trutyit, lehűtjük, majd alaposan kikeverjük a túróval, ricottával, citromhéjjal.
Rákenjük a krémet a citromos piskótára, citromhéj csíkokkal díszítjük.
Kisütötte ÁghIca
Sziasztok lányok!
VálaszTörlésMég mindig nagyon bírlak benneteket, ezért is hívlak, hogy csatlakozzatok ti is a húsvéti játékhoz, ha van kedvetek!
http://csiperke.blogspot.com/2011/04/husveti-ajanlat.html
Köszünjük a meghívást, csatlakoztunk!
VálaszTörlés