2011. május 3., kedd
Mézes piramis
3 mézeslapot, és két piskótalapot készítünk.
mézeslap: 1 tojás
3 dkg zsír ( én most vajjal csináltam)
5 kanál tej
3 kanál méz
15 dkg porcukor
kis fahéj
kis citromhéj
4o dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
fentieket összegyúrjuk, 3 részre osszuk, egyenként a tepsi hátoldalán kinyújtjuk. ( én zsírpapírt teszek a tepsire, arra a tésztát, tetejére folpackot, így nyújtom, nem is kell lisztezni, bármilyen ragacsos is a massza, gyönyörűen a tepsi méretűre nyújtható ilymódon, a folpack meg átlátszó, még látjuk is, mi a helyzet. ha kész, a folpackot vegyük le róla! Mondtam már, hogy szeretem a folpackot? És hogy Dexter jut erről is az eszembe? ) 18o fokon egyenként megsütjük a lapokat.
8 tojásból ugyanabban a tepsiben, aminek a hátán a lapokat készítettük, piskótát sütünk. Félbevágjuk.
Krém: 6 dl tej, 6 evőkanál liszt, 3o dkg cukor, 22.5 dkg vaj 4 csomag vaníliás cukor
a tejet lassan adagolva simára keverjük a liszttel, majd sűrű krémet főzünk. Habosra keverjük a cukrot a vajjal és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt lisztes pépet. Jól kikeverjük ezzel is.
Tészta lerakása:
mézeslap - fele krém - piskóta - baracklekvár - mézeslap- maradék krém- psikóta-baracklekvár-mézeslap
ha hagyományos rakott mézest készítünk, a felső mézeslapot megkenjük olvasztott csokoládéval, hűtőbe tesszük, és amikor jól megpuhultak a mézeslaopok is, felkockázzuk.
piramis készítéséhez ferdén kettévágjuk a jól lehűtött sütit, a mézeslapos részeket krémmel összeragasszuk (piramisnál hagyjunk egy kis krémet ehhez a művelethez), így egy háztetőt kapunk. A ferde oldalakat megkenjük az olvasztott csokival.
N.B.
még finomabb, ha ehhez a tésztamennyiséghez másfél adag krémet készítünk, piarmis és hagyományos formához egyaránt!
Piramis formánál igyekezzünk még a lapok sütése előtt kitalálni, milyen magas legyen majd a kész süti.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Te jo eg, hogy ez milyen jol nez ki!!!
VálaszTörlésCsak en vagyok bena, vagy tenyleg nincs receptleiras ehhez a csodahoz?? Mindenkeppen potolando! :)
VálaszTörléskedves névtelen, majd írok hozzá receptet, ha lesz egy kis időm! Köszönöm a türelmed!
VálaszTörlésSzóval most az van nyelek nagyokat és ha igy folytatod fel kell adnom az irányu elhivatottságom hogy nem készítek sütit mostanában(mert hogy nagyon kell diétázni).A másik lehetőség nem nézek be a blogba.Na de ezt nem tehetem mert nagy fan vagyok....akkor most mi legyen???Ez a 22-es csapdája....
VálaszTörlésDe jól néz ki! Piskóta, krém, mézes lap, stb? Talált? Kinéztem magamnak:-)Üdv. Meli
VálaszTörlésVica, én már karácsony óta készülök szorgalmasan a fogyókúrámra, mondhatni, ez egy fogyókúrás blo, nehogymár ne nézzél bele :)
VálaszTörlésGerdi, talált, süllyedt ! :)))