Mivel ket hete zoldfelen elunk,a haz uranak koszonhetoen,mar nem tudok mit kitalalni.....foleg,mivel nem minden zoldfelet hajlando megenni.Az meg hagyjan,hogy o nem,de a csaj meg annyit sem.Viszont ki tudja miert,a frankfurti levest mindketten szeretik.Igaz,a romai nagyeszu nem szereti a kaposztafeleket,de ezt a levest imadja....pedig kaposzta van benne.de mivel o meg ferfibol van,nem foglalkozunk ezen kicsiny dologgal.Lenyeg,hogy ezt megeszi,meghozza joizuen.
Amugy a frankfurti leves elegge sokfele modon ismert,ahany haz,annyi szokas szerint keszitik.Pl szomszedom,otthon,ecetet tesz bele...na en ezzel nem probalkoznek inkabb.Hallottam olyanrol is,aki nokedlit szaggat bele....en ebbe tesztat inkabb nem teszek,mint tudjuk,a krumpli es a teszta nem a legdietetikusabb osszeallitas...van,aki virsli helyett fozokolbaszt vagy parasztkolbaszt tesz bele....az egyetlen dolog,ami biztos nem maradhat ki,az a kelkaposzta..illetve en igy gondolom.Mert aztan ha azt nem teszunk bele,akkor hivhatjuk repalevesnek,vagy krumplilevesnek maskepp,vagy eppen virslilevesnek....csak a fantaziank szabhat hatart,mint szinte minden gaztettnek,ami a konyhaban tortenik...
Mire van szuksegunk???
1 par virsli (frankfurti),ha van,ha nincs,jo lesz masik is,lenyeg,hogy ne a tescosat hasznald,mert az minden,csak a virslihez nincs koze
3 db repa
4 db kisebb krumpli (az enyemek tenyleg kicsik voltak,kivalogattam a zsakbol a legkisebbeket)
fel kilo kelkaposzta (tisztelettel jelentem,elore mosott,darabolt kelkaposztat hasznaltam a gyorsasag kedveert)
fuszerkomeny,so
fozotejszin (tejfol kell eredetileg,de ugye azt a romai nagyokos nem szereti)
hagyma,pirospaprika
Eloszor is,keves zsiradekon megparoljuk a hagymat,keveset,es aprora vagottat hasznalunk,megszorjuk kicsi pirospaprikaval,majd beledobjuk a kaposztat,es nagyon keves vizzel elkezdjuk parolni.
A repat karikakra,a krumplit apro darabokra vagjuk,majd amikor a kaposzta osszeesett,beleontjuk a fazekba.Annyi vizet adunk hozza,amennyi ellepi,fuszerezzuk es vegetazzuk,majd hagyjuk kb 40 percet lassu tuzon rotyogni.
Mikor megpuhultak a zoldfelek,hozzaadjuk a karikakra vagott virslit,atforraljuk,majd beleontunk 1 dl fozotejszint,jol elkeverjuk,megvarjuk az elso buggyanast,es elzarjuk a langot a fazek alatt.
Forron,melytanyerba,kanallal talaljuk.
Ez a leves reszemrol egy foetkezesnek teljesen megfelel,tartalmaz mindent,amire szervezetunknek szuksege van.egeszseges es finom,emellett kiados is.Ket tanyer utan a legehesebb ferfi is jol kell,hogy erezze magat.
En olasz szokasoknak megfeleloen nagyon keves level csinalom a levest,olyasmire,mint a minestrone.....
Bocsi a kep minosegeert,de mindig eves kozben jut eszembe,hogy elfelejtettem fotozni....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése