2011. április 16., szombat

Sakk-sokk








Hozzávalók: 1 kakaós és 1 fehér piskóta, mindkét fajta kettévágva, tehát összesen 4 lap, a sakk motívum készítése az első képen látható.
Én most az Orosz Kémtorta krémjével töltöttem, majd tejszínhabbal vontam be, de szívem szerint csokoládéganét használtam volna töltelékként, csak a toszkán jobban szereti a világos krémeket.
Ennél a tortánál -  a pepita minta miatt - természetesen a piskóta dominál, nem a krém.


kitálalta ÁghIca

Tipp a körök kivágásához:
 Ajánlatos egy papíron a kisült piskótával megegyező méretű kört rajzolni, majd akár egy körző segítségével nagyjából a lapok magasságával azonos méretű körcsíkokat rajzolni. Ha ez megvan, ki lehet vágni a körcsíkokat, ezeket ráhelyezni a  tortalapokra, körbevágni.
Profi cukrászoknak vannak ilyen óriási "pogácsaszaggatóik", azzal persze könnyebb. De hol van abban a kihívás?

Tehát, ha kb. 3 cm. magasak a lapjaid, igyekezz kb. 3 centis körcsíkokat kivágni. Ha kicsit nagyobb, vagy kisebb, az persze nem gond.

5 megjegyzés: