Anyukám a "templomi" barátnőjétől kapta eme remek és egyszerű receptet. Gyanítom, többek között ezért is jár olyan szorgalmasan a vasárnapi misékre: mindig tanul valami újat és finomat!
Vaníliás Kifli készítési módja:
Vaníliás Kifli készítési módja:
Belevalók:
45 dkg liszt
15 dkg vaníliás porcukor
25 dkg vaj vagy margarin (vajjal finomabb)
3 tojás sárgája
A mártogatáshoz:
15 dkg tejcsokoládé
Készítés:
A belevalókat jól összegyúrjuk. Hűtőben kicsit pihentetjük. Amíg pihennek, mi is ledőlhetünk tévézni vagy obszcén szavakkal teletűzdelt, névtelen leveleket írogatni valamelyik miniszternek, esetleg a szomszédnak. Miután elkészültünk névtelen leveleinkkel, feladó és ujjlenyomatok nélkül bedobjuk a legközelebbi postaládába. Ha biztosra megyünk, húzzunk álarcot, a postákat kamerák figyelhetik! Mire hazaérünk, a tésztánk is készen áll a felhasználásra. Baracknyi darabokat csippentünk le belőle, kb. 7.9-8.1 mm vastag tésztagilisztákat sodrunk, melyeket kb. 7,3 centis rudakra darabolunk. Patkóformában, illetve tetszés szerint kiflialakban meghajlítjuk majd sütőpapírral ki- vagy nem bélelt tepsibe tesszük a pálcikákat. 18o-2oo fokon kb. 1o percig sütjük.
Amennyiben sodorgatás közben magánüzenetet olvasunk, melyben dobálós keksz* receptet keresnek kétségbeesve, alábbi képen látható, cseppalakú, csokis "rudakat" kapunk végeredményül, mielőtt még feleszmélnénk.
Ellenkező esetben csupasz kifliket húzhatunk ki a sütőből. A patkókat hagyjuk kihűlni, majd egyik végüket mártsuk olvasztott tejcsokoládéba.
Ha nincs csokoládénk, sebaj! Simán, porcukorral meghintve is finom teasütemény.
És ne feledd: Ahogy nincsen ötórai tea nagyszülők nélkül, úgy nincsen nagyszülő vaníliás kifli nélkül!
Fordítva sem rossz: Nincsen ötórai tea vaníliás kifli nélkül és nincsen vaníliás kifli nagyszülők nélkül!
És így tovább, tetszés szerint keverheted az alanyokat és egyéb nyelvtani alkatrészeket, minden esetben megdönthetetlen igazságot kapsz.
*dobálós keksz: apró, csokidarabokat tartalmazó, tejbe dobálható olasz kekszféleség.
ez egy olyan sutemeny,aminek akkor sem allnek neki,ha pisztolyt nyomnanak a torkomhoz....:-)
VálaszTörlésmiért?
VálaszTörléspepecselos melo....kigyokat nem szeretek csinalani tesztabol...gyurmabol sem.
VálaszTörlésNézőpont kérdése, itt viszont nincs újragyúrandó és -nyújtandó maradék:)De én tényleg híres vagyok a türelmemről és a gyorsaságomról sütik terén:) ( nekem a színezés a mumus)
VálaszTörlés