2011. március 27., vasárnap

Etelszinezok hasznalata

Kedves Agh Ica baratnom keresere megosztom a nagy titkot,hogy kell szinezni az etelszinezovel.Tobbfele allagu etelszinezot lehet,vagy nem lehet kapni.esetemben nem lehet.Itt a boltokban csak folyekonyat talaltam,amit a kovetkezokeppen hasznaltam fel.A viz mennyiseget csokkenteni kell a cukorfondan keszitesekor,joval kemenyebb allagu lesz,mint kene,de ha beletesszuk a szinezot,akkor egybol jol dolgozhato allagu lesz,sot....kifolyik az ember kezebol,ugyhogy gyurhat hozza meg porcukrot.Nagyon halvany szineket fogunk kapni,senki ne szamitson egy tuzpirosra,ugyis csak pofara esik....sot,inkabb egy sotetrozsaszint fogunk kapni.A kek eleg turheto vilagoskek lesz,a zoldet sarga es keke keveresevel kapjuk,ami amugy az a szin,ami legjobban elegedettsegemre adott okot.Lehet keverni,pacsmagolni,de eredmenyunk soha nem lesz tokeletes.
Ezek utan befektettem nem keves penzt a neten vasarlasba...zsele formaban vettem meg a szinezoket,amik joval jobb eredmenyt adnak...de a piros itt sem piros...azt hallottam,ahhoz a legjobb a por,ami utan kutakozom folyamatosan..remelem ratalalok,es jo lesz.Amugy a zsele allagau szinezobol sokfele arnyalatot tlaltam,a lilatol a fuxiaig van valasztek.eleg keves belole,jol dolgozhato,de mondom,a tokeletestol nagyon messze jarunk.....ellenben nagyon szivesen fogadom a kommenteket,segito szandekuakat is,hogyan tudunk szep szineket gyartani....vagy esetleg hol lehet jo minosegu szinezokhoz hozzajutni...
Addig is folytatom a gyurmazast,a kiserletezest,talan a legkozelebbi gyurmazasrol egy fotosorozatot is feldobok.Csak ilyenkor altalaban hozzaragadok mindenhez....

4 megjegyzés:

  1. Én zselés színezőt használok, és úgy hozok ki gyönyörűszép pirosat, hogy icikepicike sárgát is keverek a piros mellé, hogy melegebb árnyalatot kapjon. Mert pirosból és fehérből piros lesz, de az inkább olyan ciklámenes.
    Amúgy én nagyon elégedett vagyok a zselékkel.

    VálaszTörlés
  2. koszike,ki fogom mindenkepp probalni!!!!Zita
    amugy talan az a baj velem,hogy tobbet,tul sokat vartam ezektol a szinezoktol..az aruk eleg magas,automatikusan az elvarasaim is..:-)
    Zita

    VálaszTörlés
  3. Én többnyire magam készítette természetes ételszínezőket használok, úgymint: cékla, fekete és piros ribizli, fekete szeder, lila káposzta, spenót, sóska,kurkuma por, kakaópor,őrölt édesnemes paprika,sáfrány vagy sáfrányos szeklice.Zöldet matcha teából lehet(ne), nekem még nem sikerült beszerezni. Nagyon apróra őrölt mákkal is színeztem már. Meggylé, télen a befőtt leve.A bodza bogyóját lefagyasztom, hogy egész évben legyen. Ezek a zöldségek - gyümölcsök se színeznek nagyon intenzíven, de elég 1-2 csepp ételfesték színjavításra. Én erre Szilast használok. Remélem, tudtam segíteni. Üdv.

    VálaszTörlés