2011. március 10., csütörtök

Erdei gyumolcsos-csokis muffin

Kulfoldre szakadt nok elmondhatjak,altalaban edessegbe olik banatukat.En ritkan,de akkor megadom a modjat.viszont a csalad szereti a sutemenyeket....lanyom kesziteni,enni annal ritkabban,ferjem meg enni szereti, kesziteni.....errol ne beszeljunk,egy olyan szemelyrol van szo,aki megkerdezi hol tartom a fazekakat,egy 2 nm-es  konyhaban.....

Lenyege a dolognak,mivel edessegre vagyom,es a csokit nem szeretem,igy belevagok a muffinsutesbe,ami gyumolccsel eleg lagy allagu,ha meg folyik benne a szetolvadt csoki,akkor mennyei....

Ezt a recit a neten talaltam hetekkel ezelott,csucstermek lett belole a modositasaimmal.Anyaghiany miatt kerult sor a modositasra,de elmondom,fantasztikus.

Hozzavalok
2 pohar joghurt,barmilyen izesitesu
13 deka cukor
25 deka liszt
10 deka csoki(barmilyen jo,aprora vagva,feher,fekete,tej,et,szaloncukor,mikulasmaradek)
0,8 deci olaj (en etolajat hasznalok,ehhez nem jo az oliva)
fel csomag sutopor
kicsi szodabikarbona(keshegynyi,bar az nem tom mennyi,kestol fugg,na szoval egy csipet)
1 csomag vanilias cukor
15 deka erdei gyumolcs kb
1 tojas

Osszekeverjuk a lisztet a sutoporral es a szodabikarbonaval.Egy masik talban felverjuk a cukrokkal a tojast,hozzaadjuk az olajat es a joghurtot,jol elkeverjuk,majd a ket tal tartalmat hazasitjuk.Belekeverjuk a csokit is..Simara keverjuk,illetve megprobaljuk,lenyeg,hogy ne legyen csomos a liszt miatt.

Ezutan elkezdjuk a formakba adagolni.Egy kanalnyi massza,megszorjuk a gyumolccsel,majd ujra egy kanalnyi masszaval betakarjuk a gyumolcsoket.ebbol a masszabol 12 db ,jol megtermett muffin lesz.

Elomelegitett,kb 175 fokos sutobe toljuk,15 percig meg veletlen sem nyitjuk ki az ajtot,csak ha a szomszed csonget....na de tenyleg nem nyitjuk ki a sutoajtot,mert akkor osszeroskad a muffinunk.Mikor a teteje elkezd barnulni,megszurjuk egy fogpiszkaloval,ha nem tapad ra a teszta,kesz van a muffin.Kivesszuk a sutobol,es hagyjuk kicsit pihenni a formaban......elfaradtak ugye....meg mi is,mikozben nezegettuk oket a suto ablakan at,hogy  nodogelnek.

Porcukorral meghintve vagy csokimazzal leontve talaljuk.Cukormaz is jo ra,de nalunk azt nem szereti senki.

Azt meg hozzafuznem,a muffin barmilyen gyumolccsel elkeszitheto.
A receptben a ket johurt helyett tehettek egy kefirt,itt olyan nincs,muszaj volt modositanom.

1 megjegyzés:

  1. Azért én a helyedben kipróbálnám olivaolajjal is :) Az igenis mindenbe és minden bajra jó!

    VálaszTörlés