2011. március 20., vasárnap

Lekapcsolták a Pápát...avagy Bombariadó Ferihegyen!



Most érkezett az üzenet lányom közösségi oldalára, hogy letartóztatták a Pápát.....nem...nem...bátyám elírta. Lekapcsolták a reptéren a Papát, aki az apukám. Rendőrök kísérték le a gépről az imént, pontosabban pár órával ezelőtt, majd tartóztatták le-fel, mikor éppen hogy. Állítólag a fehérrépát, vagy a habszifonpatront találták felettéb gyanúsnak a Hivatalos Szervek. Vagy a túró rudit? Nemsokára kiderül...részletekkel később...

Később lett közben. Szüleim megérkeztek, apukám is tisztázta magát. Kiderült, nem a gépről szállították le, oda fel sem engedték a patronok miatt. A kihallgatás során aztán a gasztrotermékekre is rácsodálkoztak a rend őrei. Volt minden a csomagban: magyar túró, szalámi, házi kolbász, sütnivaló hurka, fehérrépa, mák, tarhonya...és még sorolhatnám. Továbbá egy ételnek és fegyvernek nem minősülő winchester. A szokásos.

Fent és lent látható bőröndöt jómagam sütöttem tegnap szüleimnek, érkezésük alkalmából, pedig akkor még nem is sejtettem, micsoda kálvárián fognak keresztülmenni a csomag miatt.

A bőrönd amúgy egyszerű puncstorta, 8 tojásos piskótából, melynek készítési módjáról itt olvashatsz:
Piskóta készítés itt 
A változatosság kedvéért most 7 helyett 8 tojást használtam és szaglásztam végig. Hozzá 8 kanál cukrot és 8 kanál lisztet mértem ki. ( a matekból gyengélkedők kedvéért)
A piskótát kettévágtam, az alsó lapot két csésze feketekávéval és egy csésze rummal ( ...vagyis én most egyéb híján brandyvel) locsoltam meg, kívülről megkentem finom lekvárral, majd cukorbevonóval dekoráltam. Ennek készítését pedig itt részleteztem: cukorbevonó készítése
Csak annyibban változtattam a cukorbevonós alaprecepten, hogy víz helyett azonos mennyiségű erős kávéba áztattam be a zselatinlapokat. Innen a szép tejeskávé szín. ( vagy ronda tejeskávé szín, ízlés dolga). Kicsit csúnyácska lett maga a poggyász, de erről most sem én tehetek természetesen, hanem a Toszkán.

Jó utat és további jó étvágyat!






Csók, 

ÁghIca







4 megjegyzés:

  1. Köszöntem kávéfüggő barátném!
    Csók
    Cica

    VálaszTörlés
  2. Hinnye, de pofàs!
    Puncstorta, aszondod?! Azt is mindenki màsképp csinàlja. Magam részéröl 2 nari, 1 citrom, sàrgabaracklekvàr, 1 k cukor és 2 k rum keverékéböl szoktam.

    VálaszTörlés
  3. Hát, a puncsnak ez a lényege, mindenki máshogy csinálja :) Van aki dióval, kakaóval, csokival turbózza, mindenhogy finom. Az olasz fajta pedig leveles tésztán ül, középen a mindnetbelemaradékréteg, tetején tejszínhab, azon csokibevonat. És Isteni!

    Dobd fel a te változatodat, főleg, ha van képed hozzá!

    Csók
    Ica

    VálaszTörlés