2011. április 2., szombat

Kevelyseg......epertorta a nevem..

Kedves Agh Ica baratnom megkert,ugyan mar,irjak a kevelysegrol....en,aki abszolut nem vagyok sem hiu sem kevely....sot.Ugy mondanam kulsomre igenytelen vagyok,mivel a belso a fontos.
De ok,ha Icus ezt keri,legyen.Azt mondta,az eper az kevely....mivel piros.Ha valaki kibogozza mi koze a piros szinnek a kevelyseghez,es miert hiu az eper,tudassa velem is,legyen oly kedves..

Mai napom sutesbol allt,vacsira pizzat rendeltunk,mert arra nem jutott ido,hogy fozzek is.Ajandekba keszitettem egy epertortat,de ha mar nekiallok,es a sutobe belefer 2 tortaforma,akkor kettot csinalok...csak hogy maradjon egy nekunk is.Amit a kutya nem fog megenni ez alkalommal sem valoszinuleg.

Hozzavalok:
Mit gondoltok,egy vagy ketto tortara valot irjak le???Eleg egyre,nem?

Szoval a hozzavalok:

6 tojas
135 liszt
120 cukor
45 burgonyakemenyito??igy hivjak a fecolat??
15 kakao
Minden grammban ertendo a tojason kivul.Azt darabban szamoljuk.

A tojasokat addig verjuk a cukorral,amig tokeletesen kemeny kremet nem kapunk,amivel akar irni is lehet.Ovatosan belekeverjuk a tobbi,elozoleg jol elkevert anyagot.tortaformaba ontjuk es 150 fokon 35 percig sutjuk.

Ezutan racsra tesszuk es hagyjuk kihulni.3 lapra vagjuk.

Egy talban felverunk kb 400 gramm tejszint.Kiveszunk belole annyit,ami disziteshez eleg.


Fel kilo epret megmosunk,hagyunk a disziteshez 4-5 darabot,a tobbit villaval pepesitjuk,majd osszekeverjuk a tejszinhabbal.Megkenjuk az elso lapot keves ribizlilekvarral,majd a tejszines eperkremmel.Rahelyezzuk a masodik lapot,megkenjuk lekvarral,vekonyan,nem kell sok belole,majd a tejszines eperkremmel,es lefedjuk az utolso lappal.Bekenjuk a maradek tejszinhabbal.Adisziteshez felretett epret cikkekre vagjuk,diszitjuk vele a tortankat,majd a tejszinhabot nyomozsakkal formazzuk.Megszorjuk keves csokireszelekkel.


Fogyasztas elott 2 oran at pihentetjuk a hutoben.

3 megjegyzés: