2011. április 9., szombat

Grillszezon

Igen,lassan bekoszont a nyar,es mindenki arra keszul,hogy a szabadban egy jot piknikezzen,es ha lehet,grillen susson...de jo is az!!!!
Itt olaszoknal ez egy jo szokas,sokan uzik a mesterseget,sok hely talalhato a kis falvakban is,ahol grillezni lehet akar barati tarsasaggal is.Toparton,folyoparton,jatszoteren!!!!Nem messze tolunk van egy tuti hely,hatalmas grillel,de vihetjuk a sajatot is,ha van,egy nagy jatszoter mellett talalhato,focipalyaval....nyilvanos wc-vel.Nem szuper???
De mi altalaban az erkelyen grillezunk,van egy helyes kis kocsink,ami elotte faszennel mukodott,de atalakitottam gazos grillezove.Kar,hogy ures a palack.....viszont vannak nagyon jo pac-receptjeim,ha valakit erdekel.
Mi altalaban oldalast,tarjat sutunk grillen.
Ma ketfele pacolast tanitok meg nektek.


Az elsohoz szuksegunk van sora,borsra,paprikara,voros es fokhagymara.A voroshagymat vastagan szeleteljuk,a fokhagymagerezdeket kette vagjuk.Besozzuk,borsozzuk,paprikazzuk a husikat,kezunkkel segitjuk a minel jobb beboritast.Ezutan retegesen egy talba helyezzuk a husikat,a hagymaszeletekkel es gerezdekkel ekesitve.Leontjuk annyi olajjal ami ellepi,es igy tesszuk hutobe.Grillezes elott 2 nappal elkeszitendo,de elotte nap is megfelel.

A masodik pacolasi mod kicsit pikansabb.Szuksegunk van mustarra,sora,borsra,pirospaprikara.En altalaban a sot osszekeverem jo sok paprikaval es keves soval,kezeimmel bevonom a husikat ezzel a keverekkel,majd bekenem mustarral.retegesen helyezzuk talba ezeket a husikat is,majd ugyanugy olajjal ontjuk le,annyi,amennyi elfedi szukseges.


Egy jo tal grillezett husi melle jol jon egy keves grillezett zoldfele is,nem??

Cukkinit,padlizsant es paprikat tokeletesen lehet grillezni,nagyon finomak.

Ne feledjetek,ha szabadban grilleztek,tavozas elott gyozodjetek meg rola,hogy nem eg a parazs,es ne hagyjatok szemetet sem.

4 megjegyzés:

  1. Az Emberem mindig azzal öl hogy olaszék nem izesitik,pácolják a grill husikat.Szeretik érezni a hus igazi izét.Nem volt szerencsém még ilyen partihoz.Mi a véleményetek?Mert nálunk ez mindig vita tárgya.

    VálaszTörlés
  2. Hat az en emberem imadja a jol bepacolt (altalam )husokat.Amugy mi minden evben legalabb ketszer osszehozunk egy egesznapos grillpartit itteni haverokkal vagy a csaladdal,szerintem tok jo,mert az egesz nem a kajarol,hanem a szabad eg alatt eltoltott naprol szol...kiscsajom meg imadja...es hozzafuzom,eddig meg nem voltam olyan grillpartin,ahol hatalmas veszekedes tort volna ki,ellentetben a jo kis csaladi kozos osszeroffenesekkel...szoval reszemrol a dolog abszolut pozitiv,eljen a grillparti!!!Zita
    Te hol elsz Vica?

    VálaszTörlés
  3. Umbriában,Spoletoban.Kicsi város de szép.Azt már megtanultam itt hogy csakis és kizárolag az a recept jó amit éppen az aktuális háziasszony mond és készit.Nem könnyü velük...de rábólintok és fogadom hogy csakis igy készitem az elkövetkezendő időben.(Egy bárány receptnél volt ugy hogy a receptem elmondása után ugy néztek rám mint egy anya gyilkosra.)

    VálaszTörlés
  4. mit vartal vica egy olyan orszagban,ahol a magyarnak akarjak megtanitani hogy kell porkoltet csinalni??:-)))zita

    VálaszTörlés