2011. május 21., szombat

Répatorta



A répatorta receptje a nosaltyról van, csak én mazsola nélkül sütöm, mert nem szeretik a jányok.
4 tojás
28 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3o dkg barnacukor ( én fehérrel készítettem)
1o dkg darált mandula
4o dkg reszelt répa
2 dl étolaj ( én 15 dkg vajat használtam)
vaníliás cukor
kiskanál fahéj

A vajat kikeverem először a cukorral, aztán a tojásokkal, majd hozzáadom a többi belevalót is. Légkeverésen 165 fokon 1 óráig sütöm. 

 A bevonó cukorfondant, itt: fehér cukorbevonó

De simán porcukorral meghintve is nagyon finom, egészséges sütemény  zöldségféle.

A nosaltyn más a bevonó, az is finom .http://www.nosalty.hu/mandulas_repatorta_recept_6236

7 megjegyzés:

  1. tedd mar at egy feher alapra,vagy legalabb egyszinure:-)))igy nem igazan latszik,milyen is...pusszantalak szivem

    VálaszTörlés
  2. vagy tegyel egy eredeti kepet,ami az alap,azon biztos jol latni...lecciiiii

    VálaszTörlés
  3. szerintem így is tökéletesen látszik, milyen! ( tök szép ikeás tál, ne cikizd! )

    VálaszTörlés
  4. Így is látszik, hogy milyen szép!!!

    VálaszTörlés
  5. Kösöznöm Csiperke, kedves tőled!

    VálaszTörlés
  6. Koszonom a kepet:-)))azt szeretnem kerdezni kedves Ica,hogy a rozsaszin diszites mibol keszult..

    VálaszTörlés
  7. cukor és hmmm...szégyellem, de ételfesték, a folyékony fajta. Legközelebb fehérre csinálom, úgy elegánsabb, ahhoz csak pár csepp víz kell. Ez inkább csak próba volt.

    VálaszTörlés